dimecres, 27 de gener del 2010

Valls i Torredembarra presenten les seves mocions per fer la consulta sobiranista

Valls Decideix i Torredembarra Decideix han presentat les seves respectives mocions al plenari municipal perquè els consistoris donin suport a la realització d'aquest esdeveniment que, segurament, tindrà lloc en tots dos casos el 25 d'abril. A Valls, la suma de CiU,ERC i CUP n'assegura l'aprovació ja que ja van declarar en roda de premsa que donarien suport a la plataforma.
Torredembarra Decideix, després de constituir-se com a associació, ha presentat una moció al ple en què es demana "el suport a les iniciatives que sorgeixin des de les entitats cíviques locals per a la celebració de consultes populars per la independència del consistori quan es donin les condicions necessàries i hi hagi suficient consens social i polític dels partits amb representació a l'ajuntament".
Actualment l'equip de govern de Torredembarra l'integren CiU, que ocupa l'alcaldia i té quatre regidors, l'Agrupació Democràtica Torrenca (2), el PP (1) i el Grup d'Independents de Torredembarra (1). PSC (4), ERC (2), l'Alternativa Baix Gaià (2) i la regidora expulsada, formen part de l'oposició. Tanmateix, amb el suport d'almenys nou dels disset representants n'hi hauria suficient per aprovar-la en un plenari que tindrà lloc el dijous a les vuit del vespre.
Els torrencs tenen el ple abans que Valls, que serà divendres a partir de dos quarts d'una del migdia. Tanmateix, a Valls tenen més de cara aprovar la moció. Fa uns mesos, CiU, ERC, CUP i Reagrupament van fer una roda de premsa donant suport a qualsevol iniciativa que sorgís des de la societat civil en relació a la celebració d'una consulta sobre la independència de Catalunya. Per això, només amb el vot dels tres primers, amb tretze representants en total, ja fan majoria amb la més que probable abstenció o oposició del PSC (7) i del PP (1) en un consistori amb un total de 21 regidors.
La plataforma Valls Decideix, a més, ha convocat tots els qui vulguin conèixer el resultat de la votació a assistir al ple mitjançant, fins i tot, el Facebook. D'altra banda, però, per aquells qui no la puguin seguir en directe, delCamp.cat els informarà sobre tot allò que es digui i passi al ple, inclosa la moció de suport a la consulta sobre la independència.

Font: DELCAMP

2 comentaris:

  1. es sap alguna cosa de la Pobla,Nou,Catllar... pel facebook surt Altafulla. Es farà conjuntament per aprofitar sinergies i publicitat?

    ResponElimina
  2. Endevant i perseverancia!!!!!!
    Salut i força desde Sarral!!!

    ResponElimina

Presentacio de Les Borges del Camp Decideix, la informació que difonen val per a tothom.