diumenge, 10 de juny del 2012

L’Assemblea Nacional Catalana i l’Associació de Municipis per la Independència constitueixen una comissió de treball conjunta

       · El primer acord ha estat la col·laboració mútua que s’establirà amb la Marxa cap a la Independència

L’Ateneu Barcelonès ha acollit aquest dijous 31 de maig la primera reunió formal entre l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) durant la que es va constituir una comissió de treball conjunta. Ambdues entitats, que comparteixen l’objectiu final d’assolir la independència mitjançant la convocatòria d’un referèndum, han fet palesa la seva voluntat de mantenir trobades periòdiques i de recolzar-se mútuament en totes aquelles iniciatives que puguin contribuir a la independència.

Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, ha remarcat durant la roda de premsa posterior a la reunió: “L’única solució per aconseguir el nostre objectius es treballar plegats”. Per la seva part, Josep Maria Vila d’Abadal, president de l’AMI, ha convidat a la societat civil i al mon municipalista a treballar conjuntament: “El nostre objectiu és comú: volem un poble lliure amb un estat propi”.
Des de l’AMI s’ha donat tot el suport a la Marxa cap a la Independència impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana, que començarà el proper 30 de juny, i s’ha anunciat la celebració de xerrades  i conferències conjuntes a diferents municipis de Catalunya. Així mateix, Vila d’Abadal, ha agraït públicament tota la tasca que està realitzant ANC a nivell de territori per tal de sumar nous municipis per l’AMI.

Per part de l’AMI formaran part d’aquesta comissió els alcaldes de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, de Montblanc, Josep Andreu, d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis i de Port de la Selva, Josep M. Cervera. Per part d’ANC hi seran la seva presidenta, Carme Forcadell i altres membres del Secretariat Nacional.

Vila d’Abadal ha recordat el desig de l’AMI d’aglutinar al major nombre possible de municipis catalans i ha insistit que, en uns moments difícils, “la seva aportació no suposarà un fre per a un municipi que vulgui donar suport a l’Associació de Municipis per la Independència”.
Per la seva banda, Carme Forcadell ha afirmat, en relació a la cimera pel pacte fiscal celebrada aquest dimecres, que “l’èxit o el fracàs pel pacte fiscal no ens canvia absolutament res” perquè l’objectiu de l’ANC és “la independència”, “tant si s’aconsegueix el pacte com si no”.

Font: Assemblea Territorial de Torredembarra de l'Assemblea Nacional Catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Presentacio de Les Borges del Camp Decideix, la informació que difonen val per a tothom.