dimecres, 30 de juny del 2010

La societat civil catalana reacciona contra la sentència amb una marxa unitària liderada per Òmnium Cultural, sota el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim'

'La manifestació és en demanda de respecte a la voluntat del poble català i en defensa del dret a decidir'
Muriel Casals, Pepe Àlvarez, Joan Carles Gallego, Salvador Giner i Jordi Porta encapçalaven aquest matí, com a portaveus, la presentació de la manifestació de la societat civil convocada per Òmnium en resposta a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut.
La manifestació, que s’espera que sigui massiva i unitària, serà a Barcelona el proper 10 de juliol. S'iniciarà a Diagonal/Passeig de Gràcia i encara s'ha de concertar el final del recorregut.
Sota el lema "Som un nació. Nosaltres decidim", la manifestació es farà en demanada de respecte a la voluntat del poble català. Catalunya, com tota nació, té el dret –inalienable per cap constitució- de decidir lliurement el seu futur i aspirar, si vol, a la plena sobirania.
Òmnium vol que aquesta marxa sigui una mostra d’unitat i espera que al llarg de les propers hores la marxa sumi adhesions de tots aquells ciutadans, entitats i formacions que en comparteixin el lema i els objectius. Fins ara ja s'hi han adherit: PSC, CiU, ERC, ICv, CCOO, UGT, Intersindical, IEC... La llista es farà pública al web www.somunanacio.cat en breu.
La manifestació s’iniciarà a Diagonal amb Passeig de Gràcia i el punt final del recorregut encara està per determinar.
Òmnium Cultural ja va anunciar el passat més d’agost que lideraria la resposta de la societat civil catalana en una marxa el màxim d’unitària possible com a gest de “dignitat democràtica davant la no legitimitat del Tribunal Constitucional per a tocar l’Estatut. També llavors, Òmnium va plantejar que la marxa seria encapçalada pel expresidents Maragall, Pujol, Barrera i Rigol i en aquell mateix moment diverses entitats i sindicats van expressar la seva intenció de sumar-s’hi.
Tota la informació a www.somunanacio.cat

2 comentaris:

 1. Benvolguts compatriotes tots, enfadats,cabrejats per l'ignominia que pateix la nostra Nació:
  Sento no seguir-vos la veta, però el que passarà és que no passarà res de res. Farem el dia 10 una manifestació ben lluïda (o no, que els dissabtes a la tarda del juliol s'hi està molt bé a la platja o a la plaça prenen birras), on tots cridarem i ens esbravarem, que serà portada a TV3, i sortirà en tercer o quart lloc en els noticiaris estatals, si és que surt, i després, tots, a acatar la sentència i a adaptar-nos a la legalitat imposada des de Madrid.
  Perquè un ens dirà que si el concert econòmic, l'altre que si la pluja fina, l'altre que si el federalisme, i tots encara veuran possibilitats d'encaix i marge per "poder decidir" en la interpretació que farà el TC, que serà "més suau" del que s'esperaven, perquè "en el fons, respecten i temen a Catalunya" i així, de victòria en victòria fins a la dissolució dins del magma espanyol.
  No hace falta decir nada más. Saludeu al Montilla,al Mas,al Saura i al Puigcercós i cia.!
  I li dieu que a mi: No, no m'hi trobaran a la manifestació del dia 10; n'hi han d'altres que són més dignes i cal continuar la feina que va tot just començar amb una senzilla consulta a Arenys de Munt i encara continúen.
  Encara que alguns aneu pel Dret a decidir, serà utilitzat per tots els mitjans de comunicació de masses com a resposta per defensar l'Estatut. Si hi van 2 milions de persones potser se'n parlarà dos setmanes seguides i tot. Però què farem després? i el més important, què faran els nostres polítics? Aquells milhomens maoista del "fets i no paraules" què pensa fer?
  En ma modesta opinió, com a mínim, haurien de deixar d'assistir al congrés de diputats. Total, allò que es decideix, després ho esmenen 9 mòmies.
  Com a resum,per no ferme pesat, una manifestació serveix per a donar força a unes determinades accions polítiques. Si no hi ha cap acció, la manifestació no deixa de ser onanisme malaguanyat.
  I perdoneu pel rotllo, però em venia de gust dir-ho.
  s.

  ResponElimina
 2. Benvolguts compatriotes tots, enfadats,cabrejats per l'ignominia que pateix la nostra Nació:
  Sento no seguir-vos la veta, però el que passarà és que no passarà res de res. Farem el dia 10 una manifestació ben lluïda (o no, que els dissabtes a la tarda del juliol s'hi està molt bé a la platja o ala plaça prenen birras), on tots cridarem i ens esbravarem, que serà portada a TV3, i sortirà en tercer o quart lloc en els noticiaris estatals, si és que surt, i després, tots, a acatar la sentència i a adaptar-nos a la legalitat imposada des de Madrid.
  Perquè un ens dirà que si el concert econòmic, l'altre que si la pluja fina, l'altre que si el federalisme, i tots encara veuran possibilitats d'encaix i marge per "poder decidir" en la interpretació que farà el TC, que serà "més suau" del que s'esperaven, perquè "en el fons, respecten i temen a Catalunya" i així, de victòria en victòria fins a la dissolució dins del magma espanyol.
  No hace falta decir nada más.Saludeu al Montilla,al Mas,al Saura i al Puigcercós i cia.!
  I li dieu que a mi: No, no m'hi trobaran a la manifestació del dia 10; n'hi han d'altres que són més dignes i cal continuar la feina que va tot just començar amb una senzilla consulta a Arenys de Munt i encara continúen. Encara que alguns aneu pel Dret a decidir, serà utilitzat per tots els mitjans de comunicació de masses com a resposta per defensar l'Estatut. Si hi van 2 milions de persones potser se'n parlarà 2 setmanes seguides i tot. Però què farem després? i el més important, què faran els nostres polítics? Aquell milhomens maoista del "fets i no paraules" què pensa fer? En ma modesta opinió, com a mínim, haurien de deixar d'assistir al congrés de diputats. Total, allò que es decideix, després ho esmenen 9 mòmies. Com a resum,per no ferme pesat, una manifestació serveix per a donar força a unes determinades accions polítiques. Si no hi ha cap acció, la manifestació no deixa de ser onanisme malaguanyat. I perdoneu pel rotllo, però em venia de gust dir-ho.
  s

  ResponElimina

Presentacio de Les Borges del Camp Decideix, la informació que difonen val per a tothom.