divendres, 13 d’abril del 2012

Cessió del fons documental de Torredembarra Decideix! a l'Arxiu Municipal

La plataforma ciutadana Torredembarra Decideix! ha fet efectiva aquest matí la cessió del seu fons documental a l'Ajuntament de Torredembarra. Aquest col·lectiu va néixer a finals del 2009 amb l'objectiu de preparar la consulta ciutadana sobre la independència de Catalunya, en el marc de les diferents iniciatives que en aquest sentit es van realitzar al nostre país. La seva tasca va culminar amb el referèndum que va tenir lloc el 25 d'abril de 2010.

En l'acte de signatura d'aquesta cessió, l'alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, ha agraït a Torredembarra Decideix! la generositat mostrada, tot assenyalant que també és un acte de responsabilitat ja que d'aquesta manera es garanteix la conservació d'uns documents que formen part de la història de Torredembarra.

L'alcalde, Daniel Masagué, també ha explicat que l'Ajuntament ha escoltat la voluntat dels ciutadans expressada a través de col·lectius com Torredembarra Decideix! i per aquest motiu recentment el consistori ha entrat a formar part de l'Associació de Municipis per la Independència.

D'altra banda, el president de Torredembarra Decideix!, Rafel Piñol, ha agraït públicament a l'Ajuntament i a l'alcalde l'actitud que va mostrar en tot moment en el procés de la consulta popular a Torredembarra sobre la independència de Catalunya que ells van preparar. També ha comentat que en el seu moment es van plantejar si després del referèndum calia dissoldre´s o mantenir-se, i que van optar per mantenir-se. A més, consideren que davant de l'actual situació que viu el país creuen que a curt o mitjà termini es plantejaran nous reptes.

De fet, des de l'Arxiu Municipal ja s'ha realitzat la classificació i descripció de la documentació perquè aquest fons pugui ser degudament custodiat i consultat. S'hi poden trobar les actes de reunions, recull de resultats, reculls de premsa i documentació gràfica de tot el procés.

Presentacio de Les Borges del Camp Decideix, la informació que difonen val per a tothom.